Nyheter
Recension
På gång
Debatt
Intervju
Home » På gång

Lilla Parken spelar barnteater på Steninge Slott

Submitted by on 23 maj, 2011 – 10:00No Comment

I sommar intar föreningen Lilla Parken Steninge Slott och spelar barnteater för hela familjen. Under juni och juli kommer 110 föreställningar att spelas i Slottsgallerian. Det är två av Lilla Parkens mest omtyckta och bejublade föreställningar som kommer att framföras:

Teodor hjältarnas hjälte är en spännande, rolig och actionfylld föreställning med mycket sång och lek och varför det är viktigt att dela med sig.

Kottan med vänner är en lustfylld, elak och rolig föreställning med mycket sång och musik om vänskap och varför det inte är kul att vara utanför gemenskapen.

Lilla Parken har spelat barn och ungdomsteater på skolor och dagis med mera i sex år mestadels i Stockholms län men även runt om i landet.

Lilla Parken skriver i ett pressmeddelande:

Lilla Parken gör teater för barn som även är fantastiskt rolig för alla över 10 år. Med humor, sång och dans, värme, glädje och knasiga upptåg liknar barnföreställningarna mer ren komedi eller fars för allas olika intellektuella nivå. Barnen är aktiva i handlingen, skrattar, ropar, tjoar och hjälper till att föra handlingen framåt, de vuxna skrattar dubbelvikta och hejar på karaktärerna i tjoande glädje. Efter föreställningen är både barn och vuxna lika exalterade!

Medverkande:

Johan Asplund
Skriver manus till Lilla Parkens barn & ungdoms uppsättningar. Johan har även spelat i samtliga uppsättningar som Lilla Parken satt upp. Ni har även kunnat se Johan på Wallmans Engelen där han kört standup. Johan finns med bakom kulisserna i många uppsättningar utanför Lilla Parken som bland annat ljus och ljud sättare. Johan jobbar även med att producera, marknadsföra, driva och sälja teater. Johan sitter även som kassör i Teaterverket Ek För. som producerar amatör och professionella uppsättningar i Stockholm.

Sara Noppa Fredriksson (6 juni-10juli)
Började i Lilla Parken hösten 2009 med uppsättningen Månskensbarnet och Kottan med vänner. Sara har gått flertalet folkhögskolor både i och utanför Stockholm. Ni har även kunnat se Sara i Teaterverks produktioner och hon var även med att startade upp Teaterverket 2005. Sara spelar och sjunger och har kunnat ses på olika tillställningar, krogar och festivaler. Sara har även skrivit musik och sångtext till Teodor hjältarnas hjälte.

Johanna Essie Sjögren (10 juli-31 juli)
Utbildad vid Wiks folkhögskola, Teaterhögskolan i Stockholm och Folkets Scen. Under våren 2011 spelar Johanna på Teater Tre med Skabbteaterns föreställning ”Bäverblues” som tagit Stockholm med storm. Spelar även i föreställningen ”MAN – en utredning” med Kvalitetsteatern som gästar Teater Pero, och därefter olika festivaler i sommar. Utöver skådespeleri, skriver Johanna egna texter och har även arbetat med produktion, marknadsföring, regi, ljud & ljus med mera.

Emil Kekonius
Har skådespelat i åtta år, medverkat i drygt 60 produktioner som skådespelare och gjort alla möjliga typer av roller i olika sammanhang och filmer och teateruppsättningar. Han har spelat show, barnteater, drama, komedi med flera. Han har gått igenom de flesta genrer. Han har spelat för mellan 5 och 7000 åskådare i genomrepeterade roller och i princip helt orepeterade roller. Han arbetar konstant och har alltid minst två projekt pågående.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.