Vilka är skillnaderna på segelduk och solsegel?

Segelduk, det är inte samma sak som solsegel, även om de till utseende påminner om varandra. De skiljer sig åt på flera viktiga punkter, och vill du veta mer om detta, så läs mer om solsegel. Det har blivit ganska vanligt att se stora dukar spända över uteplatser. En del tänker att det är just segeldukar som man har använt. Så är dock inte faller. 

Nog för att det går att spänna upp en segelduk, men det fungerar inte lika bra som om du skulle välja ett solsegel. Båda dessa är anpassade till olika saker. Ett båtsegel är för båtar, ett solsegel är till för att skydda mot sol.

Segeldukar hör hemma på båtar

Även om segeldukar och solsegel ser ut att vara nästan samma sak, så är en segelduk framtagen för att föra fram båten med hjälp av vinden. Ett solsegel är framtaget för att skydda mot sol, UV-strålning och det ska även kunna ge skydd om det regnar. Även om det går att sätta upp ett segel anpassat för båtar ovanför din uteplats, så rekommenderas det inte. 

​Det är bättre att satsa på solsegel, då det är till för just detta sorts ändamål. Läs mer om segelduk och solsegel och vad det är för skillnader på dessa två. Om du vill ha ett bra skydd för sol och regn, så kan du satsa på ett solsegel från Designsegel. Deras produkter är tillverkade i material, som passar bra för att användas just som solskydd.